Ny vecka och även denna vecka ligger fokus på rättning samt bedömning av nationella prov. 

Dagens sambedömning blev tyvärr inställd eftersom min medbedömare blev sjuk. Nytt tillfälle dyker upp nästa vecka och då måste vi verkligen bli klara. Jag kommer få lite hjälp med bedömningen av en annan kollega imorgon vilket känns bra i alla fall. 

I morse hamnade jag i ett något knivigt läge. Min ordinarie arbetstid börjar kl. 9:00 på måndagar. Planen var att jag skulle vara på plats redan runt 7:30-8:00 för att rätta och gå igenom texter på min förtroendetid. Eftersom jag fick besked om att min kollega (tillika sambedömare) var sjuk ville jag inte offra min rättningstid till att gå in och vikariera. Det innebar att jag inte kunde vara på plats före 8:15. Jag kunde inte heller sätta mig hemma för att påbörja rättningen eftersom vårt helgbesök fortfarande var kvar hemma och snart skulle upp för frukost m.m. Låg kvar i sängen och drog mig en halvtimme extra istället.

Väl på plats på jobbet har jag i alla fall hunnit gå igenom ungefär hälften av texterna samt haft mina lektioner. 

Efter jobbet kände jag mig trött. Cykelturen hem var något uppiggande som tur var. En stunds ledighet för middag och Glamour var verkligen välbehövligt. 

Med lite ny energi var det bara till att sätta sig med de nationella proven igen. Jag har rättat både hörövningar och läsförståelsetexter för mina B-kurs elever. 
När klockan var 21:00 kunde jag plocka ihop och ta ledigt. Imorgon börjar det om igen med ännu fler prov och texter att rätta, men då för C-kursens elever.

Avslutar denna dag med en stund vid TV:n.