Ringde till vårdcentralen och knappade in mina uppgifter även i morse. Blev uppringd vid 8:00. Förklaringen till att de inte ringt upp igår som utlovat var att den sköterska som jag hade pratat med hade fått VAB:a på eftermiddagen. Sånt kan förstås hända, men hon var väl inte den ende som arbetade på hela bygget under gårdagen? Någon borde kunnat ge ett besked. Hur som helst så fick jag vänta på att hon skulle ringa upp mig idag, vilket hon gjorde runt 10:00. Inte heller denna gång kunde hon ge mig besked om den hjälp jag behövde utan skulle ringa upp lite senare. Jag var väldigt tydlig redan på morgonen om att jag inte kan hålla på och ringa varje morgon i väntan på hjälp och att om de inte hörde av sig om besked så skulle jag dyka upp i luckan när jag slutade jobbet. Sagt och gjort! 

Efter jobbet idag åkte jag till VC. Pratade först med en mycket trevlig undersköterska som letade upp den sköterska som jag haft kontakt med. Efter ett tag fick jag prata med sköterskan. Det enda hon kunde erbjuda var en tid hos min sk husläkare först på tisdag eftermiddag. Vänligt men bestämt sa jag att jag inte tycker det är ok att behöva vänta till dess då jag faktiskt ringt akut två dagar i rad! Jag behöver hjälp nu, helst igår! Sköterskan skulle gå iväg och kolla en sak och sen återkomma. Då kom sköterska nr 2 istället. Hon var riktigt otrevlig och nedlåtande mot mig. Hur man som sköterska får bete sig som hon gjorde mot mig är för mig obegripligt. Hon fick också höra att jag inte tyckte att hennes bemötande var ok. Jag kan förstå att de tyckte att jag var besvärlig, jag var också tydlig med att jag egentligen inte gillar att komma dit och vara ”bråkig”. Men även om jag var besvärlig så var jag inte en endaste gång otrevlig. Fick numret till chefen, vilket jag ska ringa på måndag - idag var hon förstås ledig...

Efteråt var jag så arg och frustrerad så tårarna sprutade. 

Kändes extra skönt att få komma hem till mannen och krypa in i hans famn. 

Efter någon timme hemma gick vi gemensamt ut för en insats mot snön. Mannen körde med snöslungan, jag tog entrén för hand. Jag hämtade även in ved och fyllde på med fågelmat. 

Mannen omtänksam och röjde undan snö även hos grannarna med snöslungan.