Det började i söndags. Det kliade på ryggen och armarna, kunde inte förstå varför. Framåt kvällen upptäcker jag fullt med utslag på bägge armarna, bak mot rygg och skulderblad. Även på benen upptäcker jag samma kliande utslag. Misstänker direkt en allergisk reaktion, men jag kan inte förstå vad det är jag reagerar på. Som tur är så har jag allergi-tabletter hemma så jag tar en tablett och efter en stund lugnar klådan ner sig. 

Igår morse började klådan igen, en ny tablett intogs och det lugnade ner sig igen. På kvällen blossar det upp igen - klådan och utslagen framträder väldigt tydligt. Tar en ny tablett och efter inrådan från min kära mor även en svalkande dusch. Klådan lugnar återigen ner sig.

Orsaken till utslag och klåda börjar klarna. När det blossade upp på nytt igår kväll så hade jag precis ätit en halv liter jordgubbar. Kan det vara jordgubbarna som jag inte tål? Hoppas inte för det är ju så gott! Nu gäller det i alla fall att undvika jordgubbar i några dagar samt se om klådan och nässelutslagen ger med sig. Om en vecka kanske jag kan smaka lite jordgubbar igen och se om jag tål dem eller ej. 

Klåda även nu på morgonen så ny tablett är intagen. Ska avvakta några dagar till, om det inte lugnar ned sig måste jag kontakta vårdcentralen. 

Så här ser bägge mina armar ut just nu och då syns ändå inte allt.