Alla som känner mig vet att det engelska språket inte är min starka sida. Engelskan har alltid varit ett ämne som jag har fasat över och avskytt. När jag gick i skolan så var det med nöd och näppe som jag lyckades få ett godkänt betyg. Jag har alltid dragit mig för att prata engelska, fram tills nyligen. 

I samband med mitt nya jobb så kommer jag i kontakt med det engelska språket i stort sett varje dag. Jag pratar engelska med både elever och föräldrar och jag börjar inse att jag faktiskt kan mer än vad jag trott, för att inte tala om att det faktiskt är lite roligt. Skillnaden tror jag är att nu finns det inga krav eller någon som bedömer mina engelska kunskaper då det endast går ut på att lyckas göra sig förstådd. När jag inte kan vissa ord så försöker jag förklara saker runt omkring ordet för att ändå få fram budskapet eller det ord som jag söker i mitt bristfälliga engelska ordförråd. 

Har upptäckt att jag numera även har börjat drömma på engelska OCH prata i sömnen på engelska. Idag upptäckte jag även att jag ibland tänker och resonerar tyst för mig själv på engelska. Var nämligen ute på en promenad när jag kom hem från jobbet och funderade över vad jag skulle vilja förändra eller genomföra för projekt i vår trädgård - i mina tankegångar så kom jag alltså på att jag gick och tänkte på engelska. Tycker det var lite komiskt. 

Berättade för min käre man tidigare ikväll om mina engelska influenser. Han undrade om jag tränar inför Cypern-resan. Ja, vem vet. Kanske blir det så att jag kommer prata mer engelska under den här resan än under våra tidigare utomlandsresor då min käre man fått stå för den större delen av pratet.