Sommar....semester...ingen klocka som ringer och väcker mig på morgonen den närmsta tiden. Har haft sovmorgon till 8:30 - 9:00 nästan varje dag och det känns hur skönt som helst. 

Mycket som händer nu, men ändå inte. Har en del projekt som det jobbas med för fullt, främst ute i trädgården. 

Den bortglömda hörnan på baksidan är inte längre bortglömd utan kommer blomstra fint nästa sommar (hoppas jag). Har grävt, lagt på markduk, ny jord, lite plattor samt sått fyra härliga sorters blommor. Ser fram emot resultatet nästa sommar. 

Nästa projekt som är i full gång är entrén. Idag har jag tagit upp alla de gamla plattorna vilket gav mig ett rejält träningspass. Just nu ser det ut som ett mindre kaos men inom kort så kommer det bli riktigt fint.

I övrigt så försöker jag hålla igång med promenader, stärkande ryggövningar, utmaningen 30-DAY AB CHALLENGE där jag just nu har klarat av dag 20 av 30. Fick dock göra ett par dagars uppehåll under midsommar-helgen då jag fick lite känningar i ryggen. Mitt eget fel då jag missat att komplettera med mina ryggövningar men det har jag ändrat på nu. 

Vad menade jag då med att det inte händer så mycket? Har varit inne i en period av tristess där det ibland känns som om jag är ett hembiträde var och varannan dag. Det ska städas, tvättas, handlas, planeras och lagas mat, diskas och plockas för jämnan. Känns så otacksamt och tungrott emellanåt. Därutöver uppstår situationer där jag ibland har känt mig väldigt osynlig. Skönt är det i alla fall att jag har en oas att gå ut i - en trädgård som kan ge både terapi samtidigt som det också kan ge utlopp för viss frustration. Givetvis så ger den mig också en sorts sinnesro och avkoppling.

Men nu ägnas inte dagarna och kvällarna åt enbart en massa arbete - vare sig inne eller ute. Hinner även koppla av med en bra bok, en bra film eller genom att bara umgås och ha det trevligt med goda vänner. Imorgon ska jag t.ex. träffa en vän och på torsdag en annan. Jag är lyckligt lottad som har lyckats få så många vänner även här i Östergötland, varav en del av dem står mig riktigt nära.