Mysstämningen på topp när man vaknar till detta.  

Ljuvlig utsikt och stjärnan som lyser upp så fint i mörkret. 

Även stämningsfullt i köket när jag fixar frukosten.  

Sommaren är förvisso min favorit-årstid, men det går ju inte att låta bli att älska när alla ljus och allt pynt fått komma fram under årets mörkaste period. 

Idag är det mina studier som står i fokus. Hela förmiddagen har ägnats åt att kunna motivera varför en mening ska skrivas på ett visst sätt. Vilken eller vilka regler är det som ligger till grund? Det är viktigt att förstå språkets uppbyggnad för att kunna förklara för de som har ett annat modersmål och som ska lära sig det svenska språket. 

River mig i huvudet emellanåt - slår i böcker, bläddrar i mina anteckningar och söker på nätet. För mig är det självklart att det ska vara på ett visst sätt, men hur förklarar jag det för någon som inte är uppvuxen med språket? Till slut har jag lyckats hitta förklaringar till nästan alla meningar. Några frågetecken kvarstår men där måste jag ta hjälp av vår lärare på universitetet imorgon. 

Snart dags för lite mat i magen. Därefter ska jag sätta mig och läsa lite i kurslitteraturen.