Morgon

Som jag befarade så blev det ett plus på morgonens vägning. 1,4 kg upp efter julens synder. Tänker inte deppa ihop, förhoppningsvis så är de borta redan nästa vecka. Som någon sa för ett tag sedan: "Det är inte vad man stoppar i sig mellan jul och nyår som är det viktiga, utan vad man äter mellan nyår och jul". 

Snart dags för frukost, sedan sätta igång med de bestyr som inte hanns med igår. 

Lite senare idag väntas besök av min syster med familj. Kan lova att det värmde i mosters hjärta när jag fick detta SMS från min syster igår. 

Mitt på dagen
Ta det lugnt? Vad är det? Tycker jag har irrat runt som en skollad råtta hela förmiddagen. 

Bakat morgondagens efterrätt, en nutellakaka. Plockat undan, strykit och bytt ut ett par dukar, plockat in ren disk i skåpen, städat av toaletterna, dammsugit, handlat, fyllt på med mat till fåglarna och tvättat mannens jacka samt fått skura upp en massa vatten från golvet i tvättstugan (helt oplanerat). Phu...inte konstigt att man blir matt, inte konstigt att man blir irriterad. 

Snart kommer mina glädjefrön, mosters godingar. Ska bli så mysigt! 

Kvällen
Mysigt när syster med familj är på besök. 
Lite lek vid kojan och skogskanten samt kollat läget nere vid bryggan. Pojkarna lite rastlösa efter att ha åkt bil i några timmar, extra skönt då med frisk luft och lite aktivitet.  

Inne blev det film (Alfons Åberg och Nicke Nyfiken) samt bad i badkar. Även lite spel på mobilen.  

Många runt bordet, tacos populärt hos alla. 

Killarna ville ha lite popcorn och titta på mer film, först Loranga och sen blev det Bamse. 

Medans killarna nattades av sin pappa så har jag och syrran förberett lite inför nyårsmaten. Skönt att få tid till att bara sitta och prata om allt och ingenting. Mannen fick dammsuga upp alla popcorns-rester som hamnat på golvet. 

Nu lite lugnt och stilla avslut på dagen/kvällen i tv-soffan.