Vilken dag! Har haft en riktig toppendag och varit på en plats som verkligen ger en sinnesro. Äntligen så har Norrköpings oas, Färgargården öppnat. Efter att ha brunnit ner för drygt två år sen så är det med en stor glädje som vi alla återigen kan besöka denna underbara plats. Idag har jag spenderat dagen där tillsammans med en god vän och f.d. kollega. 

Vi började med en skön promenad runt strömmen...

...och därefter blev det en våffel-lunch och fika. 

Efter ca tre timmar på denna underbara plats så bestämde vi oss för att bege oss in mot city. Vad händer då? Jo när jag sätter mig i bilen så säger det bara ritch - mina byxor har spruckit över hela baken. Panik!! Som tur är så hade jag en lång tröja så det blev ett snabbt stopp på Sandströms för att hitta ett par billiga byxor. När jag kommer in i butiken (som jag faktiskt aldrig satt min fot i tidigare trots alla år som vi bott i stan) så får jag syn på en expedit och säger till henne: "Har ni några byxor som kan tänkas passa? Jag har spräckt mina och behöver nya nu, jag tar nästan vad som helst." Expediten trodde nog till en början att jag skämtade med henne men förstod snart att det var dagens sanning. Snabbt hjälpte hon mig till rätt avdelning. Kan säga att jag har nog aldrig tidigare handlat ett par byxor så snabbt! Dessutom så var dem inte bara billiga utan både snygga och sköna! Köpte faktiskt två par till lite senare så nu har jag dem i tre olika färger - svarta, vita och beige. Dessutom så är jag ganska så övertygad om att jag gav den hjälpsamma expediten och hennes kollega inte bara ett gott skratt utan även något att minnas för lång tid framöver.  ;-) 

Som om denna händelse inte vore nog så var jag med om något annat idag som stack ut lite extra. Var på väg hem och gjorde ett stopp i affären. Utanför butiken sålde de jordgubbar vilket jag bestämt mig för att köpa hem. När jag står i kön så kommer en kvinna i pensionsåldern och tränger sig före med siktet helt inställt på jordgubbarna. Hon börjar rycka och slita i dem och säljaren som hjälper en annan kund får be henne att låta bli jordgubbarna tills det blir hennes tur. Lyssnar hon? Nej hon ignorerar hans tillsägelse helt. När hon i alla fall fått köpa sina jordgubbar (hon har fortfarande trängt sig före mig, men så här långt så har jag bitit ihop) så säger hon till sin väninna som står bakom mig: "Var inte du efter mig?". Då kunde jag inte längre hålla tyst utan sa: "Jo men JAG var egentligen före dig!". Tror ni hon bad om ursäkt? Nä självklart inte. Hon såg lite förnärmad ut och gick. Kan inte låta bli att skratta åt det hela samtidigt som jag tycker att det är fruktansvärt ohyffsat att bete sig på detta sätt. Som äldre borde man väl kunna föregå med gott exempel? Det klagas ofta på dagens ungdom, men hur är det egentligen med dagens pensionärer? Visst nu gäller det inte alla, men i alla fall. Tycker det är skrämmande att man kan bete sig på detta vis. 

Till sist så måste jag bara få skryta lite. Vet inte riktigt vad som har hänt, men något skumt är det. Trots att tiden bara sprungit iväg för mig idag och jag hade funderingar på att banga så gjorde jag det i alla fall. Klockan 22:15 så bestämde jag mig för att göra 95 situps, 140 crunches, 55 leg raises och 85 sekunder plankan. Är sjukt imponerad över mig själv som nu har klarat av dag 22 i 30-DAY AB CHALLENGE. Kan inte låta bli att undra om jag håller på att bli ett freak? ;-) :-P :-D