Jag har snart varit en månad på mitt nya jobb och det känns fortfarande helt underbart! Nu har vi fått lite mer utmaningar med ännu fler elever som inte kan ett enda ord svenska, vissa kan inte ens engelska så det är inte alltid helt lätt att göra sig förstådd. De elever vi har haft nu i början har haft en del kunskaper i både svenska och engelska så då har det varit lite lättare med kommunikationen. 

Jag stortrivs med mitt arbete och jag kan inte riktigt förstå varför jag inte hoppade på det här tidigare. Jag kan knappt förstå att det kan vara en sådan skillnad på arbetsbelastningen inom skolans värld.  Att varje dag få komma hem från jobbet och känna sig lätt i sinnet, glad, lugn och harmonisk är helt underbart! Att dessutom känna sig pigg i både kropp och knopp känns också helt fantastiskt. Från att tidigare allt som oftast somnat i soffan framåt 20:00 på kvällarna så är jag numera pigg och alert fram till 22:00-22:30 på kvällarna.

I eftermiddag fick jag och mina närmsta kollegor förmånen att gå på lite fortbildning. Det var en föreläsning där en somalisk kvinna berättade om den somaliska kulturen samt om könsstympning. Det var riktigt intressant även om det bitvis var hemskt att lyssna på det som togs upp. Men det kändes som ett viktigt och aktuellt ämne att få ta del av allt som den somaliska kvinnan hade att berätta om för oss. Men precis som hon sa så är det inte bara bland somalier som könsstympning förekommer, nej det förekommer i många arabisktalande länder och det har sitt ursprung från Egypten.